Brigadeiro

Mina kära vänner !

Det har varit en tid sedan sist men från och med nu ska jag dela med mig av några av mina favoritrecept. är jul och varför inte göra något annorlunda för små och stora barn, även om vi är 100 år gammal vi sluta inte att uppskatta en välsmakande sötsaker är inte sant?

Lycka till och vi ses:-)

 

Brigadeiro

Brigadeiro är en godis som alltid finns i fattiga och rika barns födelsefester i Brasilien:-) Det är inte svårt att göra, inte kostar mycket och inte blir dåliga eftersom sockret är ett naturligt konserveringsmedel.

janeveiga.com

sambajane

Du kan göra det och ge som en gåva i denna jul till någon du tycker om eftersom allt vi gör med kärlek är mycket godare.

Ingredienser:

  • 100 g smör /margarin

  • 2 burkar av kondenserad mjölk 

  • 6 msk  chokladpulver /  kakao

  • chokladströssel

  • 80 till 100 st. Den beror på storleken som du gör bollarna

Smält smöret lite innan du tillsätter kondenserad mjölk och kakaon, blanda väl. Koka på svag värme under ständig omrörning (viktigt så att det inte bränns!!!). Använd en tjockbottnad kastrull. När degen börjar att lossna i botten (tiden varierar) häll smeten i ett fat och låt svalna.

janeveiga.com IMG_2263 sambajane

 

 

IMG_2274
Smörj händerna lätt med smör och rulla degen till små bollar, rulla dem sedan i chokladströssel och lägg dom i fina pappersformer. Barnen kan vara med och hjälpa till när du ska rulla dem. Det blir så mycket roligare i köket när alla kan vara med, trots allt julen är för familjen är inte sant?

 

SAmbajane

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *